Föräldramöte 25/9

Vi vill tillsammans med styrelsen bjuda in till höstens föräldramöte onsdagen 25 september kl 18:00-19:30!

Nytt för i år: det kommer serveras vegetarisk soppa & bröd, kaffe & te till självkostnadspris (20kr) vilket man betalar kontant på plats!. Vilken grej!

Upplägget i stora drag är att mellan 18-18.10 är det drop in för att ta mat och mingla sig till bords. Från 18.10 börjar vi inne i stora salongen:

 • Medan vi äter kommer det finnas det finnas diskussionsfrågor vid borden där ni föräldrar pratar kring de punkter ni känner är viktiga och sedan sker diskussion i helgrupp utifrån det ni vill lyfta.
 • Niclas & Nella kommer att informera kring den dagliga verksamheten och styrelsen berättar om sitt uppdrag i föreningen och informerar om vad ni som föräldrar på Bulten ska veta kring denna unika verksamhet.
 • Avslutningsvis vill vi att ni formulerar i skrift ”vad är Bulten för dig?” och skriver detta på klotterplanket som kommer finnas uppsatt denna kväll och 19.30 tackar vi för kvällen.

Önskvärt är att ni i förväg mailar oss de frågor NI vill prata om så kommer de med på bordsdiskussionerna.

Med det sagt, hoppas vi från personalen & styrelsen att vi ses och får ha en trevlig kväll tillsammans den 25e!

//Niclas & Nella


Årsmöte 14/5

Föräldrakooperativet Bultens årsmöte går av stapeln onsdag 14 maj kl. 18:30 på Bulten.
Det finns fyra vakanta poster som behöver tillsättas, dessa är följande:
 1. Styrelseledamot, ordinarie – Deltar på Bultens styrelsemöten
 2. Styrelseledamot, suppleant – Deltar på Bultens styrelsemöten om någon av de ordinarie är borta
 3. Valberedning (2 platser) – Tar fram förslag på vilka som ska sitta i styrelsen, främst inför årsmötet
Vi hoppas se så många som möjligt av er där.
Välkomna!

Familjedag 5/5

På söndag 5/5 är det dags för vårterminens fixardag på bulten! Vi börjar med gemensam vårstädning kl 10 –  det kommer finnas en lista med vad som behöver göras i köket. Efteråt tänds grillen, och man tar själv med det man vill grilla. Ses på söndag!


Öppet hus 29/4 från kl 16:00

Passa på att träffa barn och personal och få information om fritidsverksamheten Bulten. Vi är ett litet och personligt föräldrakooperativ med en härlig sammanhållning.  Vi håller öppet måndagen den 29 april mellan 16 och 18 så det är bara att svänga förbi! Vi tar in barn löpande under året så välkommen att höra av er om ni är intresserade.

Fritidshemmet är beläget på Bultvägen 12 i Hökmossen.

Hjärtligt välkomna!


Välkommen att söka plats på Bulten!

Välkommen att söka plats på Bulten för vårterminen 2019!

Nu går det bra att söka plats på Bulten inför vårterminen 2019 – ta kontakt med oss via mail eller telefon, se kontaktuppgifter nedan.

Föräldrakooperativet Bulten är ett litet fritids med plats för 32 barn beläget mitt i Hökmossens villaområde, två kvarter från Västbergaskolan.

Fritidshemmet har hög personaltäthet och sköts av pedagogisk erfaren personal. Terminen bjuder på inplanerade aktiviteter såsom samarbete i åldersblandade kamratgrupper, Bulten show, pyssel till välgörenhetsbasar, barnens julmiddag, firande av lucia och valborg m.m. Men det finns också möjlighet att fånga upp barnens spontana önskemål om egen sysselsättning. Detta medför att alla barn blir sedda och hinner få sin egna tid med personalen.

Möjligheterna att påverka verksamheten är stora, eftersom vi föräldrar är ytterst ansvariga för att Bulten fungerar. Samarbetet mellan skolan och fritids fungerar bra, och fördelarna med att byta miljö efter en lång skoldag är många.

Varför välja Bulten?

 • Barnen får möjlighet att byta miljö efter skoldagens slut
 • På Bulten umgås barnen i en mixad åldersgrupp
 • Fritidshemmet har hög personaltäthet
 • På Bulten kan barnen enkelt vistas både utomhus och inomhus under dagen
 • Möjligheterna att påverka verksamheten är stora

Är du intresserad av att ditt barn börjar på Bulten eller vill du bara veta mer, så hör av dig!

Går ditt barn redan på Västbergaskolan (F-3) går det bra att börja på Bulten när som helst under året förutsatt att det finns lediga platser. Det går bra att komma och hälsa på efter överenskommelse, t ex om barnet vill följa med ett barn som redan går på Bulten.

Har ditt barn inte börjat skolan ännu? Välkommen att lämna en intresseanmälan ändå eller hör dig för om vår verksamhet!

Bultens öppettider på vardagar och lov beror på behovet i den aktuella barngruppen, precis som skolans fritidshemsverksamhet. Till skillnad från skolan har dock Bulten inga APT-dagar, utan personalens planering kan ske på dagtid innan barnen slutat skolan. På morgnar finns en överenskommelse med skolans fritidsverksamhet så att barn som har omsorgsbehov innan skolan börjar är välkomna till skolan.

 

Telefon: 08-645 60 08

Epost: info@bultenfritids.se