Föräldrakooperativ?

Vad innebär då ett fritidshem drivet som ett kooperativ? Jo, att varje familj bidrar med några få timmar per termin för att få Bulten att fungera. Ingen av uppgifterna är särskilt betungande, och man väljer själv nivå på sitt engagemang. En del familjer är med i styrelsen, andra nöjer sig med att köpa fikabröd och städa lite på gården en dag per termin.

Matinköp
Varje familj bidrar genom att storhandla en gång per termin. Bulten betalar och personalen ordnar inköpslista.

Fikabröd till föräldrafikat
Det är föräldrafika ungefär tre gånger per termin, från klockan 15.30 och framåt. Då samlas barnen och de föräldrar som kan till en mysig fikastund på Bulten. Varje familj får 1 gång per läsår (tillsammans med 1-2 andra familjer) vara fikabrödsansvarig. Hembakt eller köpebröd spelar mindre roll.

Familjedag
Familjedagen är alltid en söndag kl. 10:00, en gång per termin. Då hjälper alla familjer till med sånt som personalen inte kan eller hinner fixa, t. ex krattning av gården och fönsterputsning. Med många inblandade går arbetet snabbt, och det behövs i regel inte mer än 2-3 timmar för att göra snyggt. Dagen avslutas med att grillen plockas fram och alla äter sin medhavda lunch tillsammans.

B SHOW 2-38

Bulten show
Både barn och föräldrar har ett årligt nöjesevenemang att se fram emot: fantastiska Bulten Show. Där skapar barnen själva en show fylld av dans och uppträdanden, som de tränar hårt på. Showen går av stapeln varje vår och brukar vara mycket populär.

Annat kul
Annat kul som vi gör: korvgrillning med nya familjer, sångsamling, halloweenpyssel, skridskoåkning, luciafirande, julmiddag för barnen, sommarutflykt varje år (senast åkte vi till Parken Zoo i Eskilstuna). Vi har också tillverkat trummor, haft Bulten-OS, och spelat in en CD. Det händer alltid något trevligt på Bulten!

B 18